Péče o prsten

Dřevěné prsteny jsou jedinečným módním doplňkem, který přináší do našeho života kousek přírody. Navíc, díky své lehkosti a originalitě si získaly mnoho obdivovatelů. Avšak dřevo je živý materiál, který vyžaduje zvláštní péči a zacházení. V tomto článku se podíváme na to, jak správně pečovat o váš dřevěný prsten a jak se k němu chovat, aby vám co nejdéle vydržel.

 

1. Udržujte prsten suchý
Dřevo je materiál citlivý na vlhkost a vodu. Aby vaše dřevěné šperky zůstaly co nejdéle krásné, snažte se je udržet co nejvíce v suchu. Pokud možno, vyhněte se kontaktu s vodou - například při mytí rukou či nádobí si prsten sundejte. Stejně tak při koupeli či sprchování.

2. Vyhněte se chemikáliím
Dřevo může být také poškozeno chemikáliemi obsaženými v kosmetice (krém na ruce, parfém, lak na vlasy), čistících prostředcích nebo v chlórované vodě bazénů. Je dobré si uvědomit, že při používání těchto výrobků by měl být prsten odložen stranou.

3. Skladujte prsten správně
Když váš dřevěný prsten nepoužíváte, uložte ho do měkkého sáčku nebo šperkovnice, který jej ochrání před poškrábáním či jiným poškozením. Vyhněte se umístění prstenu na přímém slunci nebo ve vlhkém prostředí, které by mohlo vést ke změnám tvaru či barvy dřeva.

4. Zacházejte opatrně
I když jsou dřevěné prsteny obecně odolné, stále se jedná o křehký materiál, který může být náchylný ke zlomení při nesprávném zacházení. Vyhněte se nárazům či silnému stisku.


Dřevěné prsteny jsou krásným a originálním módním doplňkem, který vám může přinést radost po dlouhou dobu, pokud budete dodržovat zásady správné péče a zacházení.

Dodržujte naše rady a uvidíte, že váš dřevěný prsten bude vypadat jako nový i po letech nošení.

DSCF9185-Edit-2

Zpět do obchodu